torsdag 29 december 2011

Pannbiff med ugnsbakade tomater

Igår lagade jag till denna underbart goda rätten och kan varmt rekomendera den. Nästa gång ska jag krydda biffarna med chillipeppar eller någon annan stark krydda då vi tyckte de var lite mesiga i smaken.
Det kändes som något fattades och vi åt några brödskivor till detta och tog ett glas vin eller två ;)

Det bästa var att det var lite disk efter att man lagat och det blev mat över till nästa dag.

Foto: coop.se

  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g blandfärs, eller nötfärs
  • 4 msk smör
  • 500 g halverade tomater eller hela körsbärstomater
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk hackad bladpersilja

Gör så här


Blanda ägg, mjölk, ströbröd, salt och peppar i en skål. Blanda i färsen.

Forma biffar och stek på hög värme 1 minut på varje sida så att de får stekyta.

Lägg tomater, rödlök och vitlöksklyftor i en smord, ugnsfast form. Ringla över olja och vinäger. Krydda och lägg biffarna ovanpå.

Stek i ugnen i 200º cirka 10 minuter. Toppa med hackad persilja.

Sök butik20 minuter Ugnstemp 200º 4 portioner
Receptet hittar ni även på Coops hemsida

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar