måndag 5 december 2011

Leo 6 månader

 
Nu är vår lilla guldklimp ett helt halvår! Tiden går verkligen fort och det är fullt ös medvetslös! Vi  stupar i säng på kvällarna ;)
 
Leo är en glad kille som njuter av livet och vi njuter av livet med honom.
Han älskar  att åka vagn och spana på allt och inget. Nu sitter han upp och avskyr att ligga ner i vagnen. Då ska han vara riktigt trött för att det ska vara okej för honom.
 
Han känner igen människor han har träffat och nya ansikten studeras noggrant.  Älskar när det är folk omkring honom och njuter när det händer saker. Att stanna inne en hel dag med honom är otänkbart, ut ska vi varje dag, annars blir både han och jag tokiga.
 
Att klä på sig är inte roligt, men att krumbukta, vrida och åla sig är roligt... Övar på att krypa genom att stå på alla fyra och gunga med kroppen. Detta gör han gärna när han ska lägga sig och sova...
 
Kan krypa/åla sig fram små sträckor, äta på sina fötter, snurra rundor och vända på sig utan problem. Är inte stilla en sekund, förutom när han gör nr 2 eller sover.

Åka bil går bättre och han till och med kan somna i sin bilstol.

Sömn

Somnar vid halv 7 och vaknar vid 6 tiden på morgonen för välling. Sen somnar han om och vid 8.00-9.00 är det dax att gå upp. 
Brukar sova i ca 20-30 min efter att ha ätit mat och senare på dagen när vi är ute och går ca 1-1 1/2 tim. Någon powernap vid 15-16 tiden kan förekomma och efter kl 6 är det läggdax.
ZZZZZzzzzz.


Mat

Äter stora mängder mat och är otroligt fascinerad av när andra äter och vill då också själv äta. Leo är nästan som hypnotiserad av mat och smakar gärna nya saker. Låter honom kladda med maten ibland och det tycker han är väldigt roligt.
Han brukar få smaka lite av vår mat, endast en lite liten klick och det tycker han om att få göra. Försöker uppmuntra hans intresse för mat!
När det är något han inte gillar börjar han storgråta och man får "muta honom" med fruktpureér så blir han glad igen.
Leo får både hemmalagad mat som vi puréeat och fryst in som broccoli, ärtor, kyckling, nötfärs, potatismos, hallon, blåbär, jordgubb. Dagen innan tar vi ut och tinar maten och pureéar allt tillsammans innan han ska äta det, frukten äter han för sig. Burkmat går också ner utan problem, förutom fisk.
 
Välling har vi börjat med denna veckan och vi har fasat ut hans mjölkersättning (blandat ersättning och välling, först 1/4 välling, dagen efter 1/2 välling osv) så imorgon blir första dagen han äter bara välling.
 
Meny:
 
kl 6-7 välling
kl 10: lunch: ca 1 1/2- 2 stora burkar mat, fruktpurée, vatten
kl 13-14: välling
kl 15-16: fruktmellanmål
kl 18: gröt med fruktpurée + vatten
 
(detta är cirkatider)
 
Leo tycker om:

  • äta
  • sin gåstol
  • titta på sig själv i spegeln
  • när man busar med honom
  • äta på sina händer/fötter
  • grabba tag i det som är inom räckhåll, näsor, glasögon, scarfsar, hår, händer mm
  • att krypa/åla rundor
  • att man sjunger för honom
  • lyssna på musik
Leo tycker inte om:

  • mat som inte faller honom i smaken
  • att vara hungrig eller trött


Leo är 68 cm lång och väger 7 400 g

Han har storlek:

Body: 80

T-shirt: 74/80

Byxor: 74

Strumpor: 19/21

För att se hur han hade det som 5 månaders bebis klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar