måndag 28 februari 2011

Vecka 26 + 0

Nu är det mindre än 100 dagar kvar!

Beräknat förlossningsdatum: 2011-06-07
Barnet blev till omkring: 2010-09-14
Du är i vecka: 26
Du är i månad: 6
Antal graviditetsveckor och dagar: 25 veckor 6 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 99




Vecka 26

Barnet:
Hjärnan förändras
Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta, men nu bildas de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats åt alla nya nervceller.

Bebisen börjar reagera på ljus. Om man lyser på magen håller han eller hon upp händerna framför ögonen.
Mamman:
Ni delar allt
Livmodern når nu upp till din bröstkorg.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

JAG: Börjar känna mig klumpig och otymplig, kläderna växer jag ut på nolltid och nu kan jag inte sitta ner med knäppt jack längre... Bebisen är väldigt aktiv och följer dygnsrytm. Sparkarna blir hårdare och hårdare. Börjar bli lite otålig och längtar till juni.. Bebisen verkar må bra :D
Har börjat öka i vikt rejält...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar