söndag 17 april 2011

Kokosräkor i röd curry

Recept från Arla:

Kokosräkor i röd curry

Kokosräkor i röd curry 
Röd curry med kokos och crème fraiche blir en ny smaksensation.

Ingredienser

1 kg stora räkor med skal (ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
färsk koriander eller
persilja

Gör så här

  • Skala räkorna.
  • Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
  • Dela sockerärtorna på längden.
  • Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna.
  • Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche.
  • Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll på såsen.
  • Låt allt koka upp.
  • Strö över koriander.
  • Servera med limeklyftor och jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar