tisdag 25 oktober 2011

Grillning i Pålsjö skog utan glöd

Började morgonen med promenad inom affären och köpte förska bullar till frukosten som Petra och Maja skulle bjuda på. Petra hade dukat upp världens frukostbord och tänt ljus. Så mysigt!

Det var fint väder, solen lyste och skogen kallade. Så vi packade ihop alla ungar i bilen, körde ner till Oj och köpte korv med bröd, körde inom oss och hämtade engångsgrill. Körde med en skrikande Leo genom hela stan, (han älskar verkligen att åka bil, *väldigt ironiskt menat*). Det fick bli första bästa skog och det var Pålsjö skog.

Ut med alla ungar och pinaler och börja vandra i skogen. Så skönt med frisk luft och alla njöt till fullo. Maja kunde springa runt bäst hon ville och Leo sov gott i vagnen.

Sen var det grilldax och tändaren som jag tagit med vart spårlöst borta... jag undrade om man kunde hitta rökare i skogen och det kunde man faktiskt. En snäll kvinna skänkte sin tändare till oss.

Vi fick fyr på engångsgrillen men sen var det stopp. Helt död! Efter många uppeldade kvitton, blöta pinnar och andra trix så gav vi upp och det fick bli råå korv med kallt bröd, gick ner men kunda gärna ha varit grilla om man säger så. Det som räddade var varm O´Boy med vispad grädde som Petra gjort, så gott i kylan! 

På tal om kyla, det blev riktigt kallt, så vi bestämde oss för att packa ihop och köra hem igen. Leo var lite gladare och hemresan gick desto bättre. Nästa gång kommer vi ta med tändvätska och tändstickor...
I Pålsjö Skog

Fint i skogen

Dagens promenadsällskap, Maja och Petra

Så skönt när solen lyser!

Leo väl inbäddad i sin åkpåse


Maja på sitt bästa humör

Njuter av att vara i skogen
 
Leo med sin kanin


Ute på äventyr, Maja gillade verkligen att vara skogsmulle!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar