söndag 25 september 2011

Leilas chokladcheesecake

Fick lust att baka och valde ett recept från Leila bakar i Frankrike. Det komiska är att jag aldrig tittat mer än någon minut på hennes program då jag inte är en bakmänniska och tänker att det är alldeles för onyttigt. Men då man bor i hus och med stort kök kom suget och jag googlade fram detta recept. Den var riktigt smaskig och väldigt mäktig så den räkte till många fikastunder. Enjoy!


Smarrig smet


Efter 1 1/2 timme i ugnen

Leilas chokladcheesecake

Receptet ger en kaka som räcker till ungefär 7-10 personer.
Ingredienser
Kexbotten400 gdigestivekex200 gsmörFyllning600 gphiladephiaost2.5 dlkesella, 10 %2 tskvaniljsocker1.5 dlströsocker4 stägg, ekologiska1 dlvispgräddeChocolate swirl150 gmörk choklad, av bra kvalitet, 60 %3 mskespresso

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
11. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.
12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
14. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

Länk till receptet hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar