måndag 3 december 2012

Leo 18 månader - 1 1/2 år - Sammanfattning

LEO 1 1/2 år, hurra!
Har ju inte skrivit något om busungens utveckling på 6 månader men känner att det kan vara dags nu;) Älskade ungen fyller 1 1/2 år idag!

Älskar att busa och hitta på saker. Att vara hemma resulterar ofta i mycket tjat om att han inte ska pilla på diverse saker, vanliga meningar är Nej LÅT BLI spisen, kylskåpet, frysen, datorn, skåpet, ugnen, klättra inte på TV bänken eller i fönstret... Dvs han är en väldigt nyfiken liten kille som vill pilla på allt för att förstå bättre hur det funkar, finns det inget att pilla på... då hittar han det;)

Går, står, springer, balanserar, sitter, kryper, äter, gosar, klättrar mm som alla barn gör, är väldigt aktiv med myror i byxorna. Dansar, läser och lyssnar gärna på musik. Hårdrock, teckensånger och Babblarna är favoriter.

Älskar att träffa kompisar och vara ute på saker, väldigt lätt att ta med honom då Leo tycker det mesta är roligt. Älskar förkolan, springer oftast rakt in för att träffa kompisarna och ibland står han vid fönstret och skickar slängpussar när jag ska gå. Farmor och farfar brukar hämta honom en dag i veckan på förskolan och han stortrivs med att vara hos dem och hundarna.
Mormor och morfar är också favoriter och varje gång mormor kommer så börjar han blåsa. För hemma hos mormor får man blåsa på alla lampor som har fladdriga saker på sig.

Tecken som stöd
Tecknar gärna och ofta, när det kommer andra så tecknas det inte lika mycket, då är det ju annat som är spännande. Ibland viftas det med händerna för han vill säga något men vet inte hur han ska teckna det. Han kan följande tecken (vad jag kan komma på): hund, katt, mjölk, äta, äta, skor, bil, dagis, pussas, mer, lampa, blomma, välling, försiktigt, boll, mössa, bada, dusch, strumpa, sova, byta (blöja)  Han förstår desto fler och jag märker hur det hjälper honom att prata/ljuda ord också. Än så länge säger han titta, titta där, (mamma och pappa någon enstaka gång). Men det är ingen brådska och han kan oftast teckna vad han vill.

Sömn
Vid 19.45 är det välling och sen går Leo själv upp för trappen (med hjälp av mig eller sin pappa), går och ställer sig framför sängen och väntar på att man ska lyfta honom i spjälsängen och somnar oftast efter 5-15 min. Vaknar sällan på natten och sover till allt mellan 6.30-8.15.
Sover gärna över hos farmor och farfer eller mormor och vi hämtar alltid hem en glad unge :D

Mat
Äter själv men är väldigt kräsen i maten, Men maten går ner och han växer som ska. Växer mer på längden än bredden.

Leo är 82 cm lång och väger 11 kg


Han har storlek:

T-shirt: 92
Byxor: 86/92
Strumpor: 21/22
Skor: 21
För att se hur han hade det som 12 månaders bebis klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar