söndag 23 februari 2014

Leo 2 år och 8 månader


Kan mycket själv och vill gärna försöka och prova på nya saker. Brer sin egen macka, tar av kläderna och på dem, vill hälla upp, öppna dörrar, stänga dörrar, ja allt vill han göra men inte alltid det går och då kommer ilskan och tårarna - en helt vanlig fas för en liten kille som börjar bli stor:D Vill hjälpa till mer och mer och vara delaktig. När han umgås med kompisar följer han gärna efter, iakttar och gör samma sak som dem. 

Vill inte åka vagn längre och till förskolan åker vi nu äntligen buss utan vagn. (Fick låna en av deras vagnar när han ska sova middag där). Ska själv "Blippa" busskortet och går sedan och sätter sig fint på sätet och kikar ut genom rutan på allt. På hemvägen pekar och säger han åt passagerarna var han tycker de ska sitta..;) Sedan ropar han hejdå till alla när vi går av...

Trivs jättebra på förskolan och nu när han inte går heltid vinkar han och springer in till sina kompisar, nu har han inte tid för kramar och pussar längre.... När jag hämtar vill han knappt åka hem så man får muta med både det ena och det andra för att han ska vilja gå därifrån;)

Berättar gärna med några ord vad han gjort och vem han träffat. Frågar ofta efter folk i sin omgivning och är som vanligt väldigt social. Tycker om att åka och handla och kör gärna korgen eller liten shoppingvagn, lastar upp varorna på bandet trots han knappt når upp och hjälper gärna till att betala, läs slå in pinkoden....

När folk är på besök ber han ofta dem att hjälpa honom med något som tex bre färdigt mackan, hälla upp mjölk mm, då duger inte föräldrarna. Är annars väldigt mammig för tillfället och vanlig mening är MIN Mamma! MIN Pappa! Har många hyss för sig och har äntligen börjat titta på TV, stora favoriten är Pippi Långstrump! 

Blir gärna hämtad på förskolan av Farmor, Farfar, Mormor eller sin faster Eema och frågar ofta efter morfar som vi gärna också hälsar på. Faster Sara, Oscar och speciellt deras lilla Siri tycker Leo är väldigt spännande och roligt. Han passar upp henne med napp, leksaker och klappar henne fint på huvudet och vill gärna krama henne. Träffar och busar med sina kusiner Aleksander och Fanny med moster Petra och Björn. Aleksander är favoriten där och han lyser upp när man säger hans namn. Är så tacksam att han är omgiven av så många som tar sig an honom och många till i vår omgivning och umgängeskrets. 


Tecken som stöd/Talet
Tecknar sporadiskt, mycket beror på hur mycket jag tecknar med honom, det går i perioder helt enkelt:) Pratar med tre-ordsmeningar, kan räkna till 10, kan nästan alla färger, skillnad mellan stort och litet, ser om det är många saker av en. Pratar mycket men inte alltid man förstår honom men då ger han sig inte utan upprepar eller tecknar ordet tills man förstår.


Sömn
Går och lägger sig kl 20.00 och vaknar allt mellan 6-8.30, sover middag ibland, ibland är han upp tills läggdags beroende på när han vaknar. Somnar själv och har gjort så det senaste 1 1/2 året. Sover just nu med Pippi och Herr Nilsson.

Mat
Äter ok, helst makaroner, korv, köttbullar och fiskpinnar. Glad för Pappas´s pannkakor och farfars plättar. Dricker enorma mängder mjölk och gärna då med sugrör.


Han har storlek:

T-shirt: 110/116
Byxor: 104
Strumpor: 25/26
Skor: 26/27
För att se hur han hade det som 2 år och 3 månaders barn klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar