måndag 18 juni 2012

Leo 1 år - Sammanfattning


Lite sen uppdatering men här kommer den:

 Nu har ett helt fantastiskt år passerat med mycket skratt, tårar, "hönsmammeri", glädje, lycka, ångest, lärdomar, utvecklingsfaser, oro, gemenskap och familjelycka. Svårt att sammanfatta men så roligt vi har det!
Leo har en stor dos humor och charmar byxan av alla han träffar. Älskar att umgås med människor, djur och är nyfiken på allt och alla! Vill vara med, gärna i centrum men leker lika fint själv. Kan sitta själv på golvet, vänder gärna ryggen till och leker med sina leksaker långa stunder. Älskar att leka i sandlådan, gunga, busa, plaska med vatten, pilla på allt som kommer i hans väg, gå promenader där han helt plötsligt sätter sig ner på rumpan och utforskar sin omgivning.
Tycker det är roligt att "äta" på strumpor, ofta tar han själv av dem och när man ska sätta på dem igen är de helt dygnsura... Skor, dragkedjor och ta strumpor från tvättkorgen är också roligt...

Efter vi har börjat med tecken som stöd har han utvecklats i rekordfart. Har blivit mycket mer uppmärksam om sin omgivning, lär sig ordens betydelse väldigt fort och blivit mer motorisk. Försöker bygga med klossar, ser om saker passar ihop och lägger saker i varandra t ex burkar av olika storlekar. Härmar gärna det vi gör, jag tar händerna till öronen så gör han likadant. Vinkar och klappar händer ofta. Om man tar på sig skorna börjar han vinka hejdå.
Pratar mycket och högt, säger: titta, titta där och mamma och babblar en massa oförklarliga ord.

Går obehindrat och kan resa sig själv upp från marken utan stöd. Busar gärna vilda lekar med pappa och är väldigt tålig. Tjongar ofta i saker, lite tårar och sen är det över.

Har börjat trotsa och gå emot vad vi säger till honom, om vi säger nej gör han om det tio gånger värre... vet precis vad han får och inte får göra... skrattar gärna om han blir tillsagd eller bara flinar åt en... älskade busunge!



Sömn
Somnar vid 18-18.30 och vaknar allt mellan 5.00 till 7.00. Men kl 5 tycker vi är mitt i natten så då får han snällt somna om.


Mat
Äter som han ska. Jordgubbar, melon och riskakor är nya smaker som han gillar väldigt mycket. Vill inte äta korv men smakar gärna på all mat.

Leo är 75 cm lång och väger 10 090 g

Han har storlek:

T-shirt: 86/92
Byxor: 80
Strumpor: 19/21
Skor: 19-20
För att se hur han hade det som 11 månaders bebis klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar