Smarrig smet |
Efter 1 1/2 timme i ugnen |
Leilas chokladcheesecake
Receptet ger en kaka som räcker till ungefär 7-10 personer.
Ingredienser
Kexbotten400 gdigestivekex200 gsmörFyllning600 gphiladephiaost2.5 dlkesella, 10 %2 tskvaniljsocker1.5 dlströsocker4 stägg, ekologiska1 dlvispgräddeChocolate swirl150 gmörk choklad, av bra kvalitet, 60 %3 mskespresso
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
11. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.
12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
14. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.
Länk till receptet hittar du HÄR
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar